اینا رو بخورین تا محتاج عینک نشید

میشه با مصرف مواد غذایی پر از ویتامینا و مواد مغذی به سلامت چشم ها کمک کرد و جلوی ضعیف شدن اونا، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و چیزای دیگه ای به جز اینا رو گرفت.

چشم‎های من هم مثل خیلی از شما ضعیفه. مشکلات چشم ضعیف داشتن و عینک زدن رو فقط کسائی درک می کنن که خودشون عینکی هستن. یه وقتی فکر می کردم چقدر بده آدم دنیا رو تار ببینه و از اون بدتر اینکه به کمک دو تا شیشه ببینه. اما حالا هوای شهرمون اون قدر آلوده س که دنیای دور و برمون چه با عینک و چه بی عینک همیشه تیره و تاره. به خاطر همین مدتیه عطای شفاف دیدن رو به لقایش بخشیده ام و به جز کار با رایانه یا تماشای تلویزیون سراغ عینک نمیرم و تلاش می کنیم با خوردن مواد غذایی مناسب از ضعیف تر شدن اون جلوگیری کنم. البته مشکلات چشمی و دیگه مریضیای مربوط به بینایی دلایل زیادی دارن از جمله عوامل ژنتیکی و چیزای دیگه ای به جز اینا. اما بازم میشه با مصرف مواد غذایی پر از ویتامینا و مواد مغذی به سلامت چشما کمک کرد و جلوی ضعیف شدن اونا، دژنراسیون ماکولای چشم، خشکی چشم، آب مروارید و چیزای دیگه ای به جز اینا رو گرفت. با ما همراه باشین تا مواد مغذی لازم چشما رو بازگو کنیم.

اگه از مشکل خشکی چشم رنج می برید روغن ماهی و روغن دانه کتون رو

و از مصرف روغنای گیاهی غافل نشید

بتاکاروتن و دوستان

حتماً شمام از بچگی شنیدین که هویج واسه تقویت قوه بینایی خوبه. بله به طور کامل درسته. هویج پر از بتاکاروتنه که واسه سلامتی چشم ها لازمه. بتاکاروتن جزو آنتی اکسیدانای کاروتنوئیده که در میوه ها و سبزیجات فت و فراوون هست. بدن ما بتاکاروتن رو به ویتامینA تبدیل می کنه. این ترکیبات مغذی علاوه بر تقویت قوه بینایی و پیشگیری از شب کوری، خطر پیشرفت دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری و هم اینکه آب مروارید رو کاهش میدن. باید بدونین که وجود اندازه زیاد این ترکیبات آنتی اکسیدانی در خون خطر دچار شدن به مریضیای طولانی رو هم کاهش میدن.

منابع غذایی بتاکاروتن: هویج، سیب زمینی شیرین، کدوتنبل، فلفل دلمه ای نارنجی، پرتقال، روغن جگر ماهی، جگر، زرده تخم مرغ، اسفناج و تموم سبزیجات رنگی.

ویتامین C رو دریابید

ویتامین C جلوی آسیبای رادیکالای آزاد رو میگیره و از سلولا مراقبت می کنه. به خاطر همین هم می تونه از بروز مشکلات چشمی پیشگیری کنه. این ویتامین به اندازه زیاد در خود عدسی چشم هست و از فشار داخلی چشم آدمایی که از مریضی کوری کم کم رنج می برن کم می کنه.

منابع غذایی ویتامین C: مرکبات، هندوانه، خربزه، میوه های ریز، توتا، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کیوی و سیب زمینی جزو منابع غذایی ویتامین C حساب می شن.

 

ویتامین E واسه مقابله با آب مروارید

این ویتامین از چشما در برابر مریضیایی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری مراقبت می کنه. این مریضی یه مریضی چشمی است که در اون ماکولا، بخش کوچیکی از شبکیه چشم آسیب می بینه که متأسفانه با مرور زمان و پیری می تونه منتهی به کوری شه.

منابع غذایی ویتامین E: بادام، روغنای گیاهی، دانه ها و مغزهای روغنی، سبزیجات برگ دار، جوونه ی گندم و چیزای دیگه ای به جز اینا جزو منابع خوب ویتامین E هستن.

زینک(روی) واسه تقویت بدن به خصوص واسه سلامت چشما بسیار به درد بخور

و موثره. این ماده معدنی از چشما در برابر اثرات منفی اشعه های

ماورای بنفش خورشید و پیری مراقبت می کنن

زینک

زینک(روی) واسه تقویت بدن به خصوص واسه سلامت چشما بسیار به درد بخور و موثره. این ماده معدنی از چشما در برابر اثرات منفی اشعه های ماورای بنفش خورشید و پیری مراقبت می کنن. زینک در تموم سلولای بدن هست به خصوص در غدد فوق کلیوی، پوست، بعضی از قسمتای مغز، پانکراس و غشاهای چشم. باید بدونین که یافته های تحقیقای گذشته نشون میده مصرف زیاد زینک یا مکمل اون به طور خیلی از بروز مریضی دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری می کنه. محققان به خانوما پیشنهاد می کنن که روزانه 8 میلی گرم زینک دریافت کنن.

منابع غذایی زینک: گوشت قرمز، گوشت پرندگان، غلات، ماست، شیر و آجیلا جزو منابع غذایی زینک حساب می شن.

امگا 3ا: چشما در سایه سلامتی

اسیدهای چرب امگا 3 سه نوع هستن: اسید آلفا لینولئیک (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA). روغن ماهی شامل EPA و DHD هستن در حالی اسید آلفا لینولئیک یا همون ALA در آجیلا، دانه کتون و بعضی از روغنای گیاهی مانند روغن آفتاب گردان هست. مصرف ماهی زیاد باعث می شه خطر دچار شدن به دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری از سرتون رفع شه.

اگه از مشکل خشکی چشم رنج می برید روغن ماهی و روغن دانه کتون رو و از مصرف روغنای گیاهی غافل نشید. باید بدونین که روغن ماهی خطر و شدت مریضیای قلبی عروقی، اندازه کلسترول خون، آرتریت و خطر زوال عقل رو هم کم می کنه.

منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3: ماهیای چرب مانند ماهی آزاد، ماهی تن، ساردین، مارک و تخم مرغ و ماستای غنی شده با امگا 3 هم جزو منابع خوب این اسیدهای چرب هستن.

 

لوتئین و زآگزانتین: دوست همیشگی چشما

لوتئین و زآگزانتین جزو کاروتنوئیدها حساب می شن. این دو کاروتنوئید به عنوان رنگدونه های موجود در شبکیه چشم شناخته شدن. یافته های بررسی محققان آمریکایی نشون میده که این دو رنگدونه خطر دچار شدن به دژنراسیون ماکولای چشم رو کاهش داده و آسیب اشعه های ماورای بنفش خورشید رو کاهش میدن. باید بدونین که لوتئین هم مانند ویتامین A دید شبونه رو تقویت می کنه.

منابع غذایی لوتئین و زآگزانتین: فلفل دلمه ای زرد، انبه، مورد صحرایی، اسفناج، نخودفرنگی، کاسنی فرنگی، کاهو، ذرت، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، تخم مرغ، مرکبات.

 

فاطمه مهدی پور


منبع : tebyan.net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *