این مطلب شما رو با 10 شیرین کننده طبیعی آشنا می کنه که ممکنه نام اونا رو روی بسته بندی مواد غذایی دیده باشین.
می دونستین علاوه بر قند و شکری که به غذاها اضافه می کنیم، خیلی از موادغذایی مثل سبزیای کنسروی یا بعضی نونا شامل قندهایی مثل گلوکز، فروکتوز، مالتوز، گالاکتوز، ساکاروز، سوربیتول و… هستن؟ تحقیقات جورواجور نشون دادن هرچه اندازه قند مصرفی در طول روز بالاتر رود، قندخون بیشتر زیاد می شه و احتمال بروز مریضیای قلبی-عروقی بیشتر می شه…

 سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد کرده تا حد ممکن اندازه قند مصرفی رو کاهش بدیم و تلاش کنیم فقط 10 درصد از کالری دریافتی روزانه مون از قندهای اضافه شده به موادغذایی باشه. یعنی در طول روز، زنان بیشتر از 50 گرم و مردان بیشتر از 70 گرم نباید قند یا شکر مصرف کنن. البته روی بسته بندی موادغذایی از شکر و قند با عنوان گلوسید یا کربوهیدارت نام می برن. کافیه بین خرید اجناس به جدول ارزش غذایی اونا نگاه کنین. اگه روی بسته بندی درج شده، 10 گرم گلوسید در 100 گرم ماده غذایی یعنی محصولی که می خرید شامل قند بالاییه اما اگه این اندازه 2 گرم در 100 گرم باشه، می تونین مطمئن باشین که خوراکی مورد نظر قند کمی داره. این مطلب شما رو با 10 شیرین کننده طبیعی آشنا می کنه که ممکنه نام اونا رو روی بسته بندی مواد غذایی دیده باشین.

1 – عسل
عسل فرآورده تولیدی زنبوره و برحسب گلی که زنبور روی اون نشسته، رنگ، مزه و ترکیبای اون فرق داره. عسل می تونه تا 40 درجه گرما ببینه اما کیفیت خود رو حفظ کنه به خاطر همین واسه شیرین کردن بیشتر غذاها میشه ازش استفاده کرد. البته یادتون نره هر قاشق غذاخوری عسل در کنار خواص فوق العاده، کالری هم داره.

2 – شربت غلیظ شده افرا
واسه جفت و جور شربت، باید شیره درخت افرا رو جمع آوری کنین و بجوشونین. مزه این شربت از یه نقطه جغرافیایی تا نقطه دیگه و از فصلی به فصل دیگه فرق داره. شربت افرا شامل اندازه کمی پتاسیم و کلسیم و مقدار قابل توجهی روی و منگنزه. ساکاروز بیشترین نوع قند در شربت افراست. 100گرم شربت غلیظ افرا، 261 کیلوکالری انرژی داره. از این شربت میشه واسه شیرین کردن شکلای جور واجور پنکیک و کرپ استفاده کرد.

3 – استویا
استویا، شیرین کننده ایه که از گیاهی به همین نام جفت و جور می شه و به اشکال جور واجور از جمله پودر، برگ و شربت در بازار هست. کالری استویا تقریبا صفره و قدرت شیرین کنندگی فوق العاده بالایی داره.

4 – شربت آگاو
آگاو در مکزیک جفت و جور می شه و در مقایسه با عسل رقیق تر و کم شیرین تره. از اون واسه شیرین کردن نوشیدنیای سرد مثل چای سرد استفاده می کنن. این شربت در درجه گرما پایین به سرعت حل می شه و کالری اون برابر با شکره.

5 – شکر قهوه ای
از تبلور شربت نیشکر، قندی با دانه های ریز و قرمز به دست میاد که به اون شکر قهوه ای میگن. مزه خاص شکر قهوه ای باعث به کار گیری اون در صنعت شیرینی پزی شده. واسه پیشگیری از سفت و چسبناک شدن این نوع شکر، بهتره تیکه ای نون داخل ظرف دربسته اون بندازین. هر 100 گرم شکر قهوه ای، 370 کیلوکالری و هر 100 گرم شکر سفید، 400 کیلوکالری انرژی داره.

6 – شربت برنج

شربت برنج از تخمیر برنج و جوی دوسر به دست میاد. مزه کاراملی این شربت هم اینکه مواد معدنی ای که داره ( مثل پتاسیم و منیزیم )، باعث شده طرفداران زیادی داشته باشه. قندهای موجود در شربت برنج ( گلوکز و مالتوز ) با سرعت متفاوتی جذب می شه و به خاطر همین این شربت شیرین کننده موردعلاقه ورزشکارانه.

7 – فروکتوز
فروکتوز قند میوه هاست و قدرت شیرین کنندگی اون 20 تا 49 برابر شکره. پیشنهاد می شه از این قند استخراج شده به صورت سرد روی غذاهای آماده استفاده کنین. البته مراقب باشین چون فروکتوز محرک اشتهاست.

8 – عصاره پوست درخت غان یا زایلیتول
عصاره پوست درخت غان مزه ای مثل شکر داره اما کالری اون پایین تره و در دهن احساس خنکی و سرحالی بوجود میاره. در شکلاتا و آبنباتای خنک کننده دهن معمولا از این نوع شیرین کننده استفاده می کنن.

9 – تاگاتوز
تاگاتوز از قند شیر گرفته شده و با اینحال شامل لاکتوز نیس. میشه اونو خیلی راحت گرما داد و کاراملی کرد. باعث پوسیدگی دندون نمی شه و خاصیت پروبیوتیکی داره و 4/2 برابر شکر شیرین می کنه. این شیرین کننده در ترکیب بیشتر آدامسا، نوشیدنیای گازدار، بستنیا و شیرینیا استفاده می شه.

10 – ملاس
ملاس از پالایش نیشکر یا چغندر به دست میاد و از شربت غلیظ و چسبناک اون واسه جفت و جور شیرینی استفاده می شه. 

100 گرم ملاس، 249 کیلو کالری انرژی داره.

منبع : salamat.ir

جمع آوری سلامت اکاایران

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *