عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه تاثیر فناوری پیشرفته و توسعه مدل پذیرش فناوری RFID توسط کارمندان در خردهفروشیها
قسمتی از متن پایان نامه :
نمونهای از کدخوان با برد ۱۰۰ متر
برچسب ها می توانند به روش های گوناگون دستهبندی شوند. آن ها می توانند بر اساس روش تامین نیرویشان به برچسبهای غیرفعال، نیمهفعال و فعال دستهبندی شوند. برچسب های غیر فعال کاملا به امواج رادیویی برای تامین نیرو تکیه دارند. این برچسب ها در صورت وجود امواج رادیویی، تنها از چند متری قابل خوانده شدن هستند. برچسب های غیر فعال ساده ترین برچسبهای موجود هستند و به دلیل این که به مراتب از دیگر برچسب ها ارزانتر هستند، زمانی که قطعه های زیادی نیاز به برچسب زدن دارند، مورد بهره گیری قرار می گیرند[20]. با در نظر داشتناینکه تگهای غیرفعال توان لازم جهت ارسال داده از مطالعه کنندهی خود میگیرند، این کدخوانها لازم می باشد توان مناسبی داشته باشند. این تگها حافظهی به مراتب کمتری نسبت به تگها فعال دارند (در حد چندین کیلوبایت) [21]. برچسب های نیمه فعال یک باتری کوچک دارند که برای ذخیره سازی داده ها یا برای افزایش مسافتی که برچسب بتواند اطلاعات مورد نظر را بخواند مورد بهره گیری قرار میگیرند. این نوع از برچسب ها نیز وابسته به منبع انرژیشان هستند که داده ها و اطلاعات ذخیره شده درونشان را توسط امواج رادیویی برای خواننده ارسال می کنند. رایج ترین و معمول ترین کاربرد برای این نوع برچسب، نصب آن بر روی خون و کالای فاسد شدنی و مرتبط کردن آن با یک حسگر میباشد که برای مثال درجه حرارت یا رطوبت را اندازه گیری می کند. خون در فاصله انتقال از بانک خون به یک بیمار برچسب زده می گردد. احتیاج می باشد که درجه حرارت این خون به دقت اندازه گیری و کنترل گردد. زیرا یک بار بالا رفتن درجه حرارت باعث می گردد خون غیر قابل بهره گیری گردد. می توان کالاهای فاسد شدنی را به مقصود اندازه گیری و کنترل درجه حرارت و رطوبتی که در معرض آن قرار دارند برچسب زد. این موضوع می تواند کیفیت محصولات را بهبود بخشیده و از ورود کالاهایی که در معرض درجه حرارت بالا قرار گرفته اند به انبار جلوگیری کند. برچسب های فعال توسط انرژی که از جانب خودشان تامین می گردد فعالیت می کنند و می توانند به گونه پیوسته داده هایشان را منتشر کنند[20]. برای همین دلیل، تگهای فعال قادر به برقراری ارتباط با مطالعه کنندههایی میباشند که دارای قدرت کمتری هستند و میتوانند اطلاعات را تا محدودهی بیشتری نیز ارسال نمایند (به عنوام مثال دهها متر). به علاوه، تگهای فعال عموما دارای حافظهی بیشتری نیز میباشند. تگهای فعال در مقام مقایسه نسبت به تگهای غیرفعال بزرگتر بوده و از پیچیدگی بیشتری نیز برخوردارند. همین موضوع باعث شده می باشد که هزینهی تولید آنان بالا باشد. عمر مفید باطری موجود در تگهای فعال، دو تا هفت سال پیشبینی می گردد[21]. تفاوت بین برچسب های نیمه فعال و فعال این می باشد که برچسب های نیمه فعال توان و قدرت ارسال داده هایشان را ندارند و فقط می توانند از باتری داخلی برای توسعه دادن به محدوده خوانده شدن بهره گیری کنند. همچنین این برچسب ها برای تامین کردن انرژی به مقصود پخش و انتشار اطلاعات به تگخوانها احتیاج دارند. در صورتی که برچسب های فعال به تگخوان فقط جهت دریافت داده ها احتیاج دارند. این برچسب ها پیچیده تر و بسیار گران تر از برچسب های غیر فعال هستند. اما می توانند تا فاصله صد متری خوانده شوند و خوانایی بهتری دارند، مخصوصا هنگامی که در یک زمان خاص برچسب های بیشتری احتیاج به خوانده شدن دارند[20].
همچنین برچسب های RFID میتوانند بر اساس نوع حافظه، فقط قابل خواندن، خواندن یا نوشتن و یا ترکیبی از هر دو نوع حافظهشان دستهبندی شوند. برچسبهای فقط قابل خواندن تنها می توانند خوانده شوند و نمیتوانند به روز شوند یا تغییر پذیرند و ظرفیت حافظه اضافی برای ذخیره کردن دادههای اضافی ندارند. همچنین این برچسب های فقط قابل خواندن ساده ترین و ارزان ترین برچسب های موجود هستند و برای کالاهای مسطح مفید هستند. تگهایی از این نوع همانند کدهای میلهای میباشند که فقط یکبار برنامهریزی میگردند (توسط یک تولید کننده). این نوع تگها معمولا با حجم اندکی داده نظیر شماره سریال و یا شماره قطعه که به صورت ثابت میباشند، برنامهریزی میگردند و میتوان آنان را به سادگی با سیستمهای موجود کدمیلهای تلفیق نمود. برچسب های خواندنی یا نوشتنی می توانند در هر زمانی بازنویسی یا به روز شوند. تراشه میتواند به گونه کامل بازنویسی شده و پس در صورت لزوم می تواند دوباره بهره گیری گردد. در این نوع تگها امکان ذخیره حجم بالایی از اطلاعات هست. تگهای ذکر گردیده از حافظههایی با قابلیت آدرسدهی بهره گیری مینمایند که میتوان به راحتی با آدرس دهی مناسب، محتویات موجود در هر مکان حافظه را عوض کرد. برچسب های RFID ای که ترکیبی از هر دو هستند، اغلب در برچسب های نیمه فعال بهره گیری می شوند[22].
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
– هدف از اجراء
۱-۷-۱- هدف اصلی
هدف از این پژوهش، تجزیه و تحلیل این مسئله می باشد که فناوری جدید و تکنولوژی جدید چه مزایای برای یک خردهفروشی دارد و ایجاد زیرساخت یک فناوری جدید (RFID) تا چه اندازه مورد قبول کارمندان یک کسب وکار می باشد و چه عواملی بر پذیرش این فناوری در سازمانها بهخصوص خرده فروشیها تاثیرگذار می باشد. به گونه خاص منظرهای ذیل مورد مطالعه قرار می گیرد: سودمند بودن فناوری و امتیازات جدید برای خرده فروشان (مانند بالا بردن احتمال کسب اطلاعات از محصولات و رفتار مصرف کننده، تسهیل در بهبود طریقه فروش؛ و تاثیر بر رفتار خرید مصرف کننده.)؛ عوامل موثر بر پذیرش فناوری توسط کارمندان خرده فروشیها و سازمانها. لذا سوال اصلی پژوهش پس از معرفی فناوری (RFID) به تحلیل این مسئله میپردازد که: کدام یک از ویژگیهای کارمندان بر پذیرش فناوری RFID تاثیرگذار می باشد؟
۱-۷-۲- اهداف فرعی
- مطالعه تاثیر فناوری در خرده فروشیها
- مطالعه تاثیر فناوری بر جذابیت پایانه فروش
- RFID چیست؟
- مزایا و معایب بهره گیری از RFID چیست؟
- مطالعه سازگاری با فناوری جدید در سطح پذیرش آن
- مطالعه ارتباط شغلی کارکنان بر سطح پذیرش فناوری RFID
- مطالعه نتایج به دست آمده از فناوری توسط کارمندان بر سطح پذیرش فناوری RFID
- مطالعه تجربه کارکنان در بهره گیری از فناوری RFID بر سطح پذیرش آن
- مطالعه قابل اطمینان بودن و امنیت بهره گیری از فناوری RFID
- مطالعه عوامل موثر بر پذیرش فناوری RFID در سطح خرده فروشیها
- مطالعه تاثیر جنسیت بر پذیرش فناوری RFID